OTS

OTS

OTS Jobs 2020 www.ots.org.pk Open Testing Service Apply Online Latest

OTS Jobs 2020 with list of all current openings under OTS with details of application forms, notifications, schedule and result. OTS (Open Testing Service) is established in the year 2012 with a vision to bring innovation in assessment & training process. OTS is providing leading and cost effective solutions in testing and training in Pakistan. We have worked with many national and international customers to provide services which include data management, data screening, testing and assessments, training programs, capacity building and enterprise software solutions that help institutions/ organizations improve reliability, increase manpower and educational better solutions. You can also access the current jobs on the official website at www.ots.org.pk . Here we have placed all Latest OTS Jobs 2020 for our viewers convenience.

OTS Jobs 2020 – Latest Jobs in OTS (Open Testing Service) Application Form Downlaod Latest

OTS JOBS ALL JOBS PREPARATION

General Knowledge

1.Sicily is the largest island in which Sea? A. Mediterranean Sea✔ 

2.The Black forest is located in which European country? A. Germany✔ 

3.Catalonia is a region of which country? A. Spain✔ 

4.Where do you find St. Peter’s Basilica? A. Vatican city✔ 

5.What body of water separates Saudi Arabia from Africa? 

A. Red sea ✔ 

6.After many years Cinema houses were opened in Saudi Arabia? A. 35 Years ✔ 

7.Which Country and its territories cover the most time zones? A. France✔ 

8.Which of the following straits separate Asia from Africa? A. Bab-ul-Mandab✔ 

9.When was the Famous children’s television show “Ainak Wala Jinn” broadcasted by PTV? A. 1993✔ 

10.Yerevan, one of the world’s continuously inhabited cities, is the Capital of what Country? A. Armenia✔ 

11.Capital of Chechnya is___________? C. Grozny✔ 

12.The Kyoto Protocol was established in ________ at the in _________? A. 1997 . . . Japan ✔ 

13.Kingston is the capital of____________? A. Jamaica✔ 

14World Polio Day observed every year on___________? 

A. October 24✔ 

15.When FBI of America was established? A. 1908✔ 

 

16.Where the First ASEAN summit was held in February 1976? 

A. Indonesia✔ 

17.Sheikh Mujib-u-Rahman was born in__________? A. Tungipara Upazila✔ 

18.From when Pakistani soldiers have been stationed in Saudi Arabia to protect the Kingdom? 

A. since the 1960s✔ 

19.The World Radio Day (WRD) is observed every year on ___________? A. 13 February✔ 

20.Which of the the following is considered as 8th Continent? A. Zealandia✔ 

21.What are the Coldest months in Australia? 

A. July and August✔ 

22.Scientific Name of Human is____________? A. Homo sapiens✔ 

23.What “Enrico Fermi” invented? A. Nuclear reactor✔ 

24.FATF has its headquarter in______________? A. Paris✔ 

25.Abida Parveen was honored with President of Pakistan award in_________? A 1984✔ 

 

26.Samara was built by_________? A. Muta’sam

27.Al-Beruni died in the year__________? A. 1048✔ 

34.The Currency of Maldives is___________? A. Rufiyaa✔ 

35.Park Güell is in__________? A. Spain✔ 

36.Federal Investigation Agency (FIA) founded in___________? A. 1975✔ 

37.The oldest Intelligence agency of Pakistan is_____________? A. IB✔ 

38.Eden of Sindh is called_________? A. Larkana✔ 

39.Twelve Apostles are in___________? A. Australia✔ 

40.Minaret of Jam is in_______________? A. Afghanistan✔ 

 

41.Lake Ness is freshwater lake in________? A. Scotland✔ 

42.Abu Simbel Temples is in_____________? A. Egypt✔ 

43.Tilicho Lake is in__________? A. Nepal✔ 

44.Millau Bridge is in__________? A. France✔ 

45.Mount Eden Crater is in________? 

A. New Zealand✔ 

46.Hagia Sophia Museum is in___________? A. Turkey✔ 

47.Leaning Tower of Pisa is in_________? A. Italy✔ 

48.Financial Action Task Force (FATF) was founded in which year? A. 1989✔ 

 

49.The “Tiger of Mysore” is called____________? A. Tipu Sultan50.In Indus Valley “Alluvial Soil” was used for making? A. Bricks✔ 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
WhatsApp
Email
Print

Current Affairs MCQs for the Preparation of Competitive Exams , Public Service Exams and other Exams in Banks, Government Organizations.

Ebook of Current Affairs MCQS

Current Affairs MCQS Set-1
1. Who is the Finance Minister of Pakistan?
(A) Ishaq Dar
(B) Asad Ur
(C) Arif Alvi
(D) None of the above.
2. Who is the Minister of Law and Justice?
(A) Pervaiz Khattak
(B) Muhammad Farogh Naseem
(C) Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the above..
3. Who is the Foreign Minister of Pakistan?
(A) Shah Mahmood Qureshi
(B) Zubaida Jalal
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above..
4. Who is the Interior Minister of Pakistan?
(A) Pervaiz Khattak
(B) Imran Khan
(C) Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the above.
5. Who is the Minister of Defence?
(A) Shireen Mazari
(B) Pervaiz Khattak
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above.
6. Who is the Minister of Railway?
(A) Saad Rafique
(B) Sheikh Rasheed
(C) Dr. Aamir Liaquat
(D) None of the Above..
7. Fawad Chaudary is the Minister of ________?
(A) Information , Broad Casting and National Heritage
(B) Information and Broad Casting
(C) Information Technology
(D) None of the Above.
8. Fehmida Mirza is the Minister of __________?
(A) Benazir Income Support Program
(B) Inter Provincial Coordination
(C) Culture and National Heritage
(D) None of the Above.

9. Zubaida Jalal is the Federal Minister of _____________?

(A) Defence

(B) Defence Production

(C) Both A & B

(D) None of te Above.

10. Khalid Maqbool Siddiqui will serve as the Minister of _________________?

(A) Minister of Information Technology and Telecommunication

(B) Minister of Federal Education and Heritage

(C) Minister of Law and Justice

(D) None of the Above

11. Who is the Federal Minister of Human Rights in Pakistan ?

(A) Ali Amin Gandapur

(B) Shireen Mazari

(C) Arif Alvi

(D) None of the above.

12. Who is the Federal Minister of Education and Heritage?

(A) Pervaiz Khattak

(B) Shafqat Mehmood

(C) Aamir Mehmood Kayani

(D) None of the above..

13. Chaudary Tariq Bashir Cheema is the Minister of __________?

(A) FATA

(B) State and Frontier Region

(C) Both A & B

(D) None of the Above..

14. Who is the Minister of Religious Affairs and Interfaith Harmony?

(A) Noor-ul-Haq Qadri

(B) Dr. Aamir Liaquat

(C) Ghulam Sarwar Khan

(D) None of the above.

15. Who is the Advisor to Prime Minister of Pakistan on Institutional Reforms and

Austerity?

(A) Dr. Ishrat Hussain

(B) Amin Aslam

(C) Zaheer-ud-Din Babar Awan

(D) None of the Above.

16. Who is the Minister of Petroleum Division?

(A) Ghulam Sarwar Khan

(B) Chaudary Tariq Bashir Cheema

(C) Shafqat Mehmood

(D) None of the Above.

17. Who is the Advisor to PM of Pakistan on Parliamentary Affairs ?

(A) Dr. Babar Awan Zaheer

(B) Zaheer-ud-din Babar Awan

(C) Abdul Razak Dawood

(D) None of the Above.

18. Who is the Advisor to PM of Pakistan on Establishment Portfolio?

(A) Ali Amin Gandapur

(B) Qasim Suri

(C) Mohammad Shahzad Arbab

(D) None of the Above.

Answers to Current Affairs MCQs Set 1

1. B
2. B
3. A
4. B
5. B
6. B
7. A
8. B
9. C
10. A
11. B
12. B
13. B
14. A
15. A
16. A
17. B
18. C
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
WhatsApp
Email
Print